Zodia Gemeni

zodia gemeni

O persoană născută în perioada 21 mai – 21 iunie va avea Soarele poziționat în semnul Gemeni, iar noi obișnuim să spunem despre o astfel de persoană că este un “Geamăn”.

Soarele are o importanță atât de mare pentru noi, încât, din punct de vedere astrologic, mulți dintre noi cunosc strict poziția în care se află Soarele în harta noastră natală, nefiind conștienți de influența celorlalte planete asupra personalității noastre. Energia creatoare a Soarelui este responsabilă de nivelul nostru energetic, iar semnul zodiacal în care se va găsi acesta la momentul nașterii noastre ne va oferi indicii despre nivelul nostru de energie și despre valorile importante pentru noi.

De asemenea, poziția Soarelui în harta noastră natală împreună cu casa în care se va găsi acesta și aspectele formate cu alte planete ne va indica imaginea pe care ne-o vom forma vizavi de tatăl nostru, indiferent dacă acesta a fost, sau nu, o figură paternă proeminentă în viața noastră. În plus, toate informațiile astrologice legate de Soare în harta natală sunt demne de luat în seamă, deoarece ne pot vorbi și despre relația pe care o vom avea cu bărbații sau cu alte figuri paterne din viața noastră, cum ar fi: mentori, șefi etc.

Din punct de vedere profesional, Gemenilor se recomandă să se orienteze spre o profesie care implică procesarea și/sau împărtășirea de informații.

Când Soarele se găsește în semnul zodiacal al Gemenilor la momentul nașterii unui nativ, acesta va fi influențat de Mercur, planeta guvernatoare a semnului Gemeni, așadar, acest nativ va fi înzestrat cu un intelect ager, va fi capabil să asimileze rapid orice tip de informație, fiind capabil, totodată, de a procesa această informație și de a face asocieri inteligente. Dat fiind faptul că planeta Mercur este cea mai apropiată planetă de Soare și că se mișcă cel mai rapid, completând o orbită în jurul Soarelui în doar 88 de zile, nativii cu Soarele în Gemeni vor fi, întotdeauna, mai rapizi decât semenii lor, mai ales când vorbim despre modalitatea lor de gândire și comunicare.

Acești nativi adoră să colecteze informații din domenii diverse și să le împărtășească cu ceilalți. O viață lipsită de stimulare intelectuală este de neconceput pentru ei, așa că, cel puțin din punct de vedere profesional, li se recomandă să se orienteze spre o profesie care implică procesarea și/sau împărtășirea de informații sau, cel puțin, multă varietate, iar asta pentru a-i menține motivați. Domeniile profesionale potrivite pentru ei ar putea fi vânzările, jurnalismul, educația sau IT-ul.

Latura întunecată a acestor nativi constă în binecunoscuta lor față dublă, aceștia putând fi uneori de-a dreptul ipocriți în interacțiunile cu ceilalți.

Nativii cu Soarele în Gemeni sunt analitici de felul lor și au o mare capacitate de a procesa și de a analiza diverse informații. În plus, memoria lor este de multe ori superioară altor nativi, ceea ce le oferă, din nou, un avantaj intelectual față de semenii lor. Cu toate acestea, mintea lor este de cele mai multe ori atât de mult axată pe informații încât pot deveni foarte abstracți, dar din păcate, nu foarte pragmatici în a-și concretiza ideile. Sunt foarte curioși și deci atrași de orice idee nouă, adorând să învețe lucruri noi zi de zi, schimbul de informații fiind pentru ei aproape un ritual în sine.

Nativii cu Soarele în Gemeni au tendința de a vorbi foarte mult, ceea ce le poate cauza probleme în anumite interacțiuni sociale; de asemenea, acestora le va fi foarte greu să păstreze secrete, inclusiv pe ale lor, angrenându-se, de multe ori, în diverse bârfe. 🙂 Latura întunecată a acestor nativi constă în binecunoscuta lor față dublă, aceștia putând fi uneori de-a dreptul ipocriți în interacțiunile cu ceilalți. Dacă Soarele formează aspect negative cu alte planete, mintea lor ar putea să sufere, aceștia având o predispoziție de a dezvolta boli psihice mai repede decât semenii lor, aceste probleme fiind cauzate, în general, de suprastimularea minții cu diverse informații, multe dintre ele complet inutile pentru nativi.

Semnul zodiacal al Gemenilor este un semn de aer, fiind cel mai conectat cu negoțul, astfel, acești nativi pot excela în tot ce ține de vânzări, negociere, marketing.

Acestor nativi li se recomandă practicarea regulată a tehnicilor de mindfulness, iar asta pentru a-și curăța practic mintea de toate informațiile inutile pe care tind să le strângă (imaginați-vă mintea ca fiind un Recycle Bin care trebuie curățat din timp în timp). Nativii Gemeni vor fi atrași și de călătorii: acestea nu trebuie să fie lungi, dar ajută să fie dese deoarece au nevoie să se miște mult pentru a-și consuma energia, fiindu-le destul de greu să stea 8 ore pe scaun la birou sau la școală. Acești nativi își vor aloca o mare parte din energie și timp pentru a dezvolta relații cu oamenii aflați în imediata lor apropiere, fie că vorbim despre vecini sau despre oameni care locuiesc în aceeași zonă cu ei.

De asemenea, vor petrece timp cu frații sau cu rudele lor, agreând să-i viziteze pentru a afla noutățile din familie. Semnul zodiacal al Gemenilor reprezintă arhetipul gemenilor, găsindu-și originea în mitul grecesc al lui Castor și Pollux, doi gemeni care nu au putut fi despărțiți nici măcar la moarte. Natura lor duală acompaniată de ritmul alert impus de planeta Mercur îi va face să fie, de multe ori, indeciși în diverse aspecte ale vieții lor. Aceștia își pot schimba foarte rapid părerile și/sau deciziile și din această cauză pot ajunge să dezvolte tipare comportamentale haotice, mai ales dacă Soarele lor este aspectat negativ de către alte planete. Semnul zodiacal al Gemenilor este un semn de aer, fiind cel mai conectat cu negoțul, astfel, acești nativi pot excela în tot ce ține de vânzări, negociere, marketing, având totodată potențial pentru a deveni falsificatori de tot felul.

Dacă un nativ Geamăn își dezvoltă latura negativă, este puțin probabil că va opta pentru crime violente. De cele mai multe ori, acesta se va îndrepta spre evaziune fiscală sau alte tipuri de ilegalități de ordin economic. Acești nativi adoră să vorbească despre afaceri și le face o reală plăcere să dezvolte tot felul de planuri, chiar dacă multe dintre acestea nu vor vedea lumina zilei, rămânând la nivel de simple idei teoretice. Pe de altă parte, dacă harta lor natală conține planete de pământ sau aspecte care indică o capacitate consecventă de muncă, abilitățile lor mentale îi pot înzestra cu calități organizatorice și strategice excelente. Natura lor duală și schimbătoare îi va determina, de multe ori, să-și schimbe planurile făcute sau să-și schimbe des locul de muncă sau, de ce nu, chiar tipul activității profesionale! Cu toate acestea, acești indivizi sunt înzestrați cu un umor ieșit din comun, iar asta îi va ajuta să-și câștige pe tot parcursul vieții mulți prieteni și persoane dispune să-i ajute, fiind aproape imposibil să te plictisești în prezența lor.

Gemenii sunt înzestrați cu un umor ieșit din comun, iar asta îi va ajuta să-și câștige pe tot parcursul vieții mulți prieteni și persoane dispune să-i ajute, fiind aproape imposibil să te plictisești în prezența lor.

După cum menționam la începutul articolului, poziția Soarelui în harta noastră natală ne oferă indicii legate de tatăl nostru, așadar, nativii cu Soarele în Gemeni vor avea, de regulă, un tată care dispune de trăsături mercuriene tipice. Este foarte probabil ca tatăl să fi avut o ocupație de ordin mercurian: să fii fost agent de vânzări sau să fii avut propria lui firmă prin care vindea sau oferea servicii. Tatăl va fi, de obicei, o persoană vorbăreață și este posibil să fi vorbit foarte mult și cu nativul pe tot parcursul copilăriei acestuia. Această tendință a contribuit mult la o dezvoltare mai rapidă a abilităților comunicative ale nativului, acesta reușind să comunice mai repede și mai elocvent în comparație cu ceilalți copii de vârsta lui. Dacă Soarele este aspectat pozitiv în harta nativului, acesta își va percepe tatăl ca fiind un om foarte inteligent, un exemplu al înțelepciunii demn de urmat, dar dacă Soarele este aspectat negative în harta sa, acesta își va vedea tatăl ca fiind schimbător, indecis și lipsit de pragmatism.

Poziția Soarelui este foarte importantă în harta unui nativ, iar cei care au Soarele în semnul Gemenilor, cu siguranță vor prezenta, cel puțin, o parte din caracteristicile descrise în acest articol, însă, nu trebuie să trecem cu vederea importanța influenței tuturor planetelor și a caselor ocupate de acestea, precum și, a aspectelor formate între ele.

Vă recomandăm consultarea hărții voastre natale pentru a afla mai multe detalii despre propria voastră persoană! 🙂

Comandă o hartă natală

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Te-ar putea interesa și

Zodia Taur
Posted by Alexandra | mai 7, 2018
Zodia Taur
Dacă Soarele se găsea în constelația Taur la momentul nașterii tale, oamenii vor spune că te-ai născut în zodia Taurului. Taurul este al doilea semn al zodiacului și este guvernat...
Horoscop luna aprilie
Posted by Alexandra | aprilie 2, 2018
Horoscop luna aprilie
Actorii principali ai lunii aprilie vor fi Mercur, Marte, Jupiter, Uranus, Pluto și asteroizii Chiron și Eris. Mercur va fi retrograd pe tot parcursul lunii aprilie, formând o conjuncție atât...
Cele 4 elemente în astrologie Foc, Apă, Pământ și Aer
Posted by Alexandra | februarie 28, 2018
Cele 4 elemente în astrologie: Foc, Apă, Pământ și Aer
În mod tradițional, practica astrologiei recunoaște 4 elemente principale: foc, apă, pământ și aer. Primii pași în analiza unei hărți natale constă în identificarea ponderii celor 4 elemente în harta...